Barion Pixel
Originálne darčeky pre každú príležitosť

Ako si vybrať správne dekorácie pre váš domov

Ako si vybrať správne dekorácie pre váš domov

Okrem základného nábytku a doplnkov, každý domov potrebuje aj určité spestrenie a osvieženie interéru primeraným množstvom dekorácií na vyváženie estetiky. Výber správnych bytových doplnkov do domu však môže byť zložitý, pretože v súčasnosti existuje široký trh s týmto druhom tovaru. My však prinášame mnoho overených nápadov, ktoré vám pomôžu docieliť príjemnú a očiam lahodiacu atmosféru domova. Dekorácie do bytu dnes nájdeme v akejkoľvek forme a podobe od dekoratývnych sošiek, malieb až po ozdobené zrkadlá a sukulenty.

Vyberte si svoj štýl

Než pôjdete nakupovať bytové dekorácie, zvážte svoj osobný štýl a preferncie. Akú náladu chcete vniesť do svojej domácnosti? Výber dekorácií do značnej miery závisí od toho čo preferujete, aké farby či tvary obľubujete. Ste viac naklonení k symetrii, ostrým čiaram alebo celkovo k čistému vzhľadu a minimalizmu? Ak teda máte vopred jasnú predstavu o tom čo sa vám páči a štýle, ktorý chcete vytvoriť, výber správnych dekorácií a doplnkov bude jednoduchší.

Tip: Rozhodovanie je niekedy ťažké, navyše keď máte na výber toľko skvelých možností. Pamätajte však na to, že to čo vása zaujalo ako prvé je zväčša tou správnou voľbou.

Každý domov musí mať malú galériu rodinných fotiek a sentimentov

V živote sa radi obkolpujeme našimi blízkimi a ľudmi, ktorých milujeme, preto si ich preneste aj do svojho domova. Malá výstava rodinných fotiek nesmie chýbať v každej domácnosti. Zahrňte do svojho interéru fotografie príbuzných, miest, ktoré ste navštívili, rodinné fotografie, ručne písané poznámky, svoju vlastnú fotografiu alebo detské kresby. Vyberte si dekorácie do domu, ktoré majú pre vás sentimentálnu hodnotu a sú pre vás dôležité. Kľúčom k úspechu je nasledovať svoje srdce a vytvoriť interiér, ktorý bude jedinečný a taký, aby si ho obľúbili aj vaši blízky. Vyberte si vkusný fotorámik z našej ponuky, napríklad tento fotorámik topánočka pre dievčatko alebo zaveste si do predsiene Drevený obrázok  - V tomto dome.

Tip: Nevyhadzjte staré fotografie, aj keď sú rozmazané a vyblednuté – dýchajú históriou a sú malým pokladom či umeleckým vyjadrením

   

Doprajte vášmu interéru aj trochu zelene

Oživte vnútorné priestory domu pridaním živých rastlín a zelene! Rastliny vnášajú do priestoru teplo a život. Dodajú vášmu domu farbu a miestnostiam organický, svieži prvok. Vypestujte si čerstvé bylinky v kuchyni, spestrite obývaciu izbu figovníkom, alebo umiestnite dekorácie v podobe sukulentov na konferenčný stôl. Zeleň obohatí váš interiér a uvídíte, že ja vy sa budete cítiť šťastnejší pri pohľade na vaše vypestované rastlinky.

Tip: Zeleň okolo seba potrebujeme, ale čo keď ju nie je kam dať? Obstarajte si efektné závesné kvetináče určené pre malé priestory, v ktorých už na pestovanie väčších izbových rastlín nezostáva miesto.

Pohrajte sa s osvetlením

Osvetlenie spraví s vaším interérom divy! Pohrajte sa pri výbere osvetlenia. Okrem lustrov a lámp, môžu byť pastvou pre oči dekoratívne sviečky, lampáše či svietniky. Zútulnite svoj domov bytovými doplnkami do obývačky, ako napríklad týmto drevený svietnikom z nášho eshopu. Správne osvetlenie navodí príjemnú atmosféru a má vplyv na to ako vnímame miestnosť. Napríklad, matné osvetlenie môže vytvoriť atmosféru relaxácie, zatiaľ čo jasné svetlo môže dať miestnosti žiarivý a živý pocit.

Tip: Vzhľadom k tomu, že váš výber osvetlenia zvyšuje všetky ostatné funkcie miestnosti, od nábytku až po podlahy, je dôležité zvoliť si svetlá, ktoré dopĺňajú aj  váš vkus a dekor.

Dizajn interiéru je viac než len výber a umiestnenie nábytku. V skutočnosti je najdôležitejšou časťou interiérového dizajnu niečo, čo robí váš domov domovom. Celkovo vzaté, výber perfektných dekorácií pre váš domov nie je ľahká úloha. Vyžaduje si dôkladné pochopenie veľkosti, ceny, účelu a tvaru príslušenstva. Avšak, akonáhle sa vám podarí urobiť správne rozhodnutie, váš domov bude stelesnením vkusu a budete môcť zapôsobiť na svojich hostí príjemnou atmosférou.