Barion Pixel
Originálne darčeky pre každú príležitosť

5 zaujímavostí o darčekoch a obdarovávaní

5 zaujímavostí o darčekoch a obdarovávaní

Kupovanie darčekov a obdarovávanie ako také patrí k univerzálnym rituálom, ktoré riešia ľudia v každom veku a v rámci rôznych príležitostí. K tomuto príjemnému aktu však nepristupujeme všetci rovnako. Pripravili sme pre vás 5 zaujímavostí o darčekoch a obdarovávaní, ktoré by ste mali poznať.

Darčeky by nemali byť o peniazoch

Pôvodná myšlienka obdarovávania nie je založená na povrchnom predvádzaní sa a utrácaní čo najväčšieho množstva peňazí. Celý koncept ide oveľa viac do hĺbky. Kupovanie darčekov a obdarovávanie bolo odjakživa spôsobom úprimného vyjadrenia pocitov, náklonnosti či dokonca lásky. Skrátka a jasne, išlo o špeciálne gesto láskavosti určené špeciálnym ľuďom.

Máte aj vy takýchto ľudí okolo seba a radi by ste ich potešili niečím výnimočným? Nech sú teda darčeky na našej stránke tou najlepšou inšpiráciou pre vás!

Ženy majú pri výbere darčekov lepší cit ako muži

Prax už mnohokrát ukázala, že ženy majú pri výbere darčekov lepší cit ako muži. Čím to? Ktovie... Zdá sa, že ženy vo všeobecnosti disponujú akýmsi tajomným nadaním identifikovať ideálny darček pre muža bez ohľadu na jeho vek, záľuby či zamestnanie. Na druhej strane tu máme zástupy mužov, ktorí sú pri vyberaní darčekov naozaj bezradní. Neraz podliehajú faktoru Homera Simpsona – ten v jednom z dielov populárneho seriálu kúpi svojej žene Marge k narodeninám bowlingovú guľu; počíta totiž s tým, že mu jeho žena (ktorá bowlingu absolútne nerozumie) svoj darček prenechá...Podaril sa podobný kúsok aj vám, páni?

Personalizované darčeky – univerzálny hit

Škála dostupných darčekov je nesmierne široká. Z tejto rozmanitej masy však istý druh darčekov predsa len vyčnieva. Ide o personalizované darčeky, jeden z najobľúbenejších a najtrendovejších momentov dneška, po ktorom s obľubou siahajú muži aj ženy. Personalizovaný darček sa dá prispôsobiť pomocou fotografie, textu či citátu a ak mu niečo nechýba, tak určite nápaditosť a vtip.

Taký Leonardo DiCaprio čakal dlhých 23 rokov, kým získal Oscara so svojim menom. Váš manžel, otec, priateľ, dedko či syn ho môžu získať oveľa skôr. Náš web totiž udeľuje viac ako 30 rôznych Oscarov pre najlepších hasičov, trénerov, učiteľov, dedkov, ockov, kolegov, manželov, športovcov, milencov... Slávna zlatá soška Oscara s nápisom, ktorá pohladí ego - ideálny darček pre chlapa!

Praktické darčeky – stávka na istotu

Štatistiky hovoria, že približne polovica príjemcov nie je spokojná s darčekom, ktorý dostali. Deje sa tak preto, že mnohí ľudia nedokážu analyzovať to, čo by mohlo byť pre príjemcu oným vytúženým prezentom. Je veľmi smutné, že úsilie, ktoré človek vynaloží pri kúpe darčeka, s veľkou pravdepodobnosťou vyjde nazmar. Vždy sa však dá nájsť riešenie a to naše v takomto prípade znie – praktické darčeky. Napríklad také hodiny a budíky z našej ponuky. Okrem praktickej stránky oceníte aj ich dizajn a nápad. Vstávanie do práce s budíkom v tvare dynamitu – nie je to super symbolika?:)

Muži uprednostňujú užitočné darčeky, ženy skôr tie romantické

Spomínané praktické darčeky vyhrávajú najmä u mužov, v živote ktorých dominujú veci výsostne praktické a užitočné. Protipólom mužom sú, samozrejme, ženy - zväčša emocionálnejšie založené stvorenia s vycibreným zmyslom pre romantiku. Aj preto je veľmi pravdepodobné, že na ženu zapôsobia atraktívne dekorácie oveľa viac, ako praktický darček do kuchyne. Hoci... Rozdiely medzi mužmi a ženami však panujú aj pri rozhodovaní o množstve darčekov. Ženy chápu akt obdarovania ako veľkorysý spôsob prejavu náklonnosti či záujmu a veľkoryso k nemu aj pristupujú. Prosto, ženy majú tendenciu kupovať väčší počet darčekov ako muži.

 

Ako je to u vás? Ste pri nakupovaní darčekov viac mužom alebo ženou?